> Allmänt > Vårdnadstvist – en jobbig men nödvändig process

Vårdnadstvist – en jobbig men nödvändig process

Det finns många olika tragedier som kan hända en familj. Alla är givetvis tragiska och jobbiga på sitt eget sätt. Den tiden som följer en skilsmässa är en tuff period för alla parter, både för föräldrar, barn och närstående. Dagens blogginlägg kommer fokusera på en av de problematiska delarna, vårdnadstvister. Vissa föräldrar kommer snabbt och enkelt överens om villkor för vårdnad, medan andra inte kommer överens.

Det är egentligen inget konstigt att man inte kommer överens. Det är en pressad tid med olika viljor och dessutom spela ofta sorg, svek och ilska stor roll i den ene eller båda parters åsikter.

Om du har hamnat i en situation där du och din separerade partner inte kan komma överens om vårdnaden så kan det bli så att ni måste söka juridisk hjälp. Detta är givetvis inte det första steget. Kommunen arrangerar samarbetssamtal där kompetenta experter hjälper föräldrarna att komma överens om ett upplägg som alla är nöjda med.

Skulle inget annat funka, så kan det gå till en juridisk vårdnadstvist. Den börjar med en stämning från någon av parterna och de får sedan anlita varsitt juridiskt ombud som skall representera intressena för föräldern.

En sån här process fungerar i slutändan egentligen som vilken rättslig process som helst där allting avslutas i rättssalen.

Vi hoppas att du som läser slipper hamna i en vårdnadstvist, men vi vet alla att livet kan vara föränderligt och saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig. Behöver du anlita ett juridiskt ombud så anlita en advokat från en byrå med lång erfarenhet av familjefrågor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *